Night of the Nerds

Night of the Nerds

Op 28 mei hebben de klassen 9d en 9e “Night of the Nerds” bezocht, een evenement vol innovatieve technologie├źn en creatieve projecten in het Klokgebouw in Eindhoven. Het evenement bestond uit twee grote hallen met kraampjes van diverse bedrijven en universiteiten zoals ASML en TUE, die verschillende activiteiten aanboden. Ondanks de persoonlijke voorkeuren van sommigen, bood het evenement een breed scala aan interessante en leerzame ervaringen.

Een van de hoogtepunten was een interactieve workshop over kunstmatige intelligentie (AI) en beeldbewerking. Hierbij konden we onze eigen foto’s uploaden en zien hoe de AI deze bewerkte met verschillende filters en stijlen. Dit leverde indrukwekkende resultaten op en gaf veel leerlingen nieuwe inzichten in de mogelijkheden van AI. Daarnaast hebben we deelgenomen aan diverse andere activiteiten, zoals het bouwen van lampjes, het maken van een ijzeren bal en spannende ervaringen zoals een escape room en een Formule 1-simulator.

Het evenement bood veel verschillende dingen om te doen, van technische experimenten tot het maken van puzzelballen en zaklampen. Ondanks de drukte en de lange wachttijden bij veel activiteiten, was het een waardevolle ervaring. De organisatie had gezorgd voor diverse workshops en presentaties, wat het extra interessant maakte. De sfeer was over het algemeen goed en gezellig, mede door de aanwezigheid van andere scholen en klassen.

“Night of the Nerds” was een leuke ervaring vol leren, lachen en inspirerende verhalen. Volgend jaar zal het Novalis dit evenement zeker weer bezoeken.