De brugklas

Als je bij ons op school komt, start je in klas 7 (wij noemen de 1e brugklas klas 7). Je start in een brugklas vmbo-t, een vmbo-t-/havobrugklas of een havo-/vwo-brugklas. Gedurende twee brugjaren blijf je als klas bij elkaar.

Kennismaking

Voor de zomervakantie ontmoet je je klas en de mentor al een keer, zodat jij je vanaf het begin thuis voelt bij ons op school. De mentor neemt een belangrijke plaats in bij ons school, zorgt voor een fijne en veilige sfeer in de klas en helpt je bij het aanleren van studievaardigheden tijdens de mentoruren. Je mentor houdt ook je studieresultaten in de gaten en bespreekt deze met jou en je ouders. Je kunt bij je mentor altijd je verhaal kwijt.

Werkweek

In de week voor de herfstvakantie vertrek je met je klas naar een kampeerboerderij. Tijdens deze 'werkweek' worden er veel leuke activiteiten georganiseerd en wordt er ook gewerkt in de natuur. Je ontmoet je klasgenoten dan in een heel andere omgeving. Er worden vriendschappen gesloten en de klas wordt een hechtere groep.

Aan de slag!

Bij ons begin je de maandag tot en met de donderdag met 1,5 uur hoofdonderwijs. Gedurende vier weken ga je aan de slag met thema’s als sterrenkunde, ontdekkingsreizen, middeleeuwen, poëzie, natuurkunde of wiskunde. Van elke hoofonderwijsperiode maak jij je eigen periodeschrift. Dat doe je op jouw manier met de inzet van jouw vaardigheden. Daarna krijg je schoolvakken als Engels, natuurkunde, wiskunde en biologie en ga je kunstzinnig, praktisch of ambachtelijk aan het werk met vakken als muziek, koken, textiel en smeden.

Je werkt met je hoofd, je hart en je handen. Zo kun je jouw talent ontdekken en ontwikkelen.

Je mentor

Video afspelen

Film Novalis

Video afspelen