Leerlingen tonen zich ware ambassadeurs tijdens gezellig drukke open dag

Leerlingen tonen zich ware ambassadeurs tijdens gezellig drukke open dag

Vergezeld door een stralend zonnetje bezochten ruim 1500 belangstellenden op 28 januari de open dag van het Novalis College. Daar ontmoetten ze niet alleen enthousiaste leraren, maar ook veel leerlingen. Die laatste groep toonde zich echte ambassadeurs van het vrijeschoolonderwijs.

Om 11.00 uur stond een aardige rij voor de ingang van de school. Een voor een werden de bezoekers welkom geheten en konden ze deelnemen aan een rondleiding, zich inschrijven voor een minilesje, meedoen met een speurtocht of zelfstandig op ontdekkingsreis gaan in de school. Wat de keuze ook was: iedereen zag hoe bruisend en actief de school is.

In veel lokalen waren leerlingen aan het werk. In het handvaardigheidslokaal werd gehaakt, in het tekenlokaal getekend, in het kooklokaal werd soep gekookt en koekjes gebakken, in de smidse brandde het vuur en klonken de hamers, in het scheikundelokaal werden proefjes gedaan, in het biologielokaal keek men door microscopen en uit het muzieklokaal klonken deuntjes en melodieën.

Ook in de vaklokalen was van alles te doen. Bij Nederlands kon je spreekwoorden raden, bij Engels loste men puzzels op en in het wiskundelokaal kon je schaken, tangrammen maken en je brein breken met behulp van ruimtelijke puzzels. Veel belangstelling was er ook voor het lokaal van creatieve technologie, waar de 3D printer overuren maakte.

Uiteraard konden de bezoekers ook terecht voor meer inhoudelijke vragen, zoals over leerlijnen en begeleidingsvormen. En wie even genoeg had van alle informatie, kon in de aula luisteren naar een aantal prachtige muziekoptredens van onze leerlingen of zich in het zweet werken in de gymzaal.

De zon zorgde voor een prachtig lichtspel in de aula en toverde een glimlach op menig gezicht. De bezoekers waren dan ook vol lof over de school. Een greep uit de reacties: ‘Wat een prachtig gebouw’, ‘wat een leuke leerlingen’, ‘wat een bijzondere vakken geven jullie’ en ‘wat een fijne sfeer hangt hier’.