TechFunDay bij Novalis College

TechFunDay bij Novalis College

Geplaatst op: 13-10-2023 15:47:00

Het Novalis College bruiste van energie tijdens de recente TechFunDay. Leerlingen van de achtste klas konden kennismaken met de wonderlijke wereld van techniek, met dank aan een indrukwekkende line-up van workshops georganiseerd door topbedrijven en enthousiaste techniekpromotoren.


De dag, een initiatief van Stichting Sterk Techniek Onderwijs Eindhoven, had als doel om de passie voor technologie bij jongeren aan te wakkeren. En als het enthousiasme en de creativiteit die in elke hoek van de school te zien waren enige indicatie zijn, dan is het evenement geslaagd.


In samenwerking met toonaangevende bedrijven zoals ASML, VDL en Hoppenbrouwers, evenals inspirerende organisaties zoals JuniorIOT, TechKicks en WijTechniek, werd de school omgetoverd tot een technisch speelparadijs. Verdeeld over vier zones konden de leerlingen een duik nemen in de boeiende wereld van solderen, metselen, robotica en de mysterieuze wereld onder de microscoop.


De gezichten van de leerlingen straalden van verwondering en plezier. “Het is zo gaaf om met echte apparatuur te werken en iets met mijn eigen handen te maken,” zei een enthousiaste achtste-klasser terwijl hij trots zijn zelfgemaakte soldeerproject toonde. Elders in een andere zone experimenteerden leerlingen met robots, terwijl anderen de fijne kneepjes van het metselen leerden.


Maar wat de dag echt bijzonder maakte, was de betrokkenheid van de workshopbegeleiders. Hun passie voor techniek was besmettelijk. “Het is geweldig om deze jongeren zo enthousiast te zien. Ze zijn onze toekomstige innovators,” merkte een begeleider van ASML op. De mentoren en ouders die de groepen begeleidden, deelden diezelfde opwinding en verwondering.


De TechFunDay heeft niet alleen de horizon van de leerlingen verbreed, maar heeft ook laten zien hoe belangrijk het is om jongeren te betrekken bij techniek. Met zulke evenementen laat Stichting Sterk Techniek Onderwijs Eindhoven zien dat de toekomst van techniek in Nederland in goede handen is. En gezien het enthousiasme van de leerlingen van het Novalis College, is die toekomst inderdaad veelbelovend!