Klas 10B schittert in ‘Onderweg’ tijdens toneelweek op het Novalis College

Klas 10B schittert in ‘Onderweg’ tijdens toneelweek op het Novalis College

Het was een buitengewone vrijdagavond op het Novalis College, waar klas 10B onder leiding van mevrouw Venekamp en een stagiaire van de dramaopleiding van Fontys een opmerkelijke prestatie neerzette. De leerlingen hebben ‘On the Road’, een bekend stuk van Don Dyns, omgetoverd tot hun eigen unieke productie, getiteld ‘Onderweg’.

‘Onderweg’ gaat over een feest waar dingen een beetje ingewikkeld worden. De hoofdpersonen zijn op het feest waar er muziek is en iedereen probeert plezier te hebben. Maar naarmate de nacht vordert, beginnen ze meer en meer te praten, en soms zijn deze gesprekken best serieus.

De personages hebben verschillende gevoelens en gedachten, en deze komen allemaal naar boven tijdens het feest. Er zijn momenten van stilte waarin iedereen nadenkt, en er zijn momenten waarop ze veel praten. Dit alles maakt het feest best spannend en interessant.

Aan het einde van het feest, de volgende ochtend, denken de personages na over wat er allemaal is gebeurd. Ze leren iets over zichzelf en over elkaar. Het verhaal laat zien hoe mensen met elkaar omgaan en hoe ze reageren op de dingen om hen heen.

De toneelweek, die bekend staat om zijn creatieve uitdagingen en intensieve repetities, was dit jaar nog uitdagender dan normaal. De leerlingen hadden ditmaal niet de gebruikelijke vier, maar slechts drie weken de tijd om zich voor te bereiden op de voorstelling. Deze krappe deadline zette de jonge acteurs onder druk, maar ze slaagden erin om met vliegende kleuren te presteren.

Mevrouw Venekamp, die de artistieke leiding had, sprak vol lof over de inzet en het talent van haar leerlingen: “De manier waarop klas 10B zich heeft aangepast aan de tijdsdruk en toch zo’n boeiend stuk heeft neergezet, is bewonderenswaardig. Het is een bewijs van hun toewijding, creativiteit en harde werk.”