Poëzie, piano en verstopte paaseieren tijdens stemmige paasviering

Poëzie, piano en verstopte paaseieren tijdens stemmige paasviering

Het zoeken naar het gouden ei was misschien wel het hoogtepunt van de paasviering, die dit jaar plaatsvond op donderdag 28 maart.

De viering was er eentje vol met pianomuziek, poëzie, verhalen en zang. De aftrap werd gegeven door Teun uit klas 12. Hij speelde een prachtig stuk van Rachmaninov en oogstte daarmee een ovationeel applaus. Daarna vertelde geschiedenisdocent Rodijk het mythische verhaal over Persiphone, de dochter van de Griekse goden Zeus en Demeter. In het verhaal wordt de beeldschone dochter ontvoerd door Hades, de heerser van de onderwereld. De moeder, godin van groei en vruchtbaarheid, lijdt daar zoveel onder dat de wereld nu jaarlijks gebukt gaat onder een periode zonder groei (de winter). Daarna droeg docent Nederlands Van de Winkel een zelfgeschreven gedicht voor.
Uiteraard werd er ook gezongen. Eerst zong Amber solo ‘Bewitched’. Daarna zong klas 11E het nummer Stand-up. Ten slotte had de leerlingenraad nog een verrassing. Ze verstopten rondom de school 1500 paaseieren en één gouden ei. En regen of niet: de leerlingen renden naar buiten en bleven zoeken tot het laatste ei was gevonden.