Hartverwarmende actie voor kinderopvang in Chili op koude novemberdag

Hartverwarmende actie voor kinderopvang in Chili op koude novemberdag

Ondanks de lage temperatuur kwamen op 16 november onze leerlingen hartverwarmend in actie voor een kinderopvangproject in Santiago de Chili. Tijdens de jaarlijkse Waldorf One World dag werd geld ingezameld voor Mundo Feliz.

De meeste leerlingen namen deel aan de sponsorloop. Ook was er een foodmarkt waar zelfgebakken waren werden verkocht. Andere leerlingen schaatsten of fietsten voor het goede doel. En er was ook een 10e klas leerling die de binnenstad opvrolijkte met zang en gitaar. De leerlingen hebben tot 1 december om de donaties te verzamelen. Tijdens de kerstviering wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Uiteraard zijn donaties nog mogelijk, onder meer via de QR-code onder dit verhaal.

Bij opvangcentrum Mundo Feliz, in één van de armste en kwetsbaarste wijken van Santiago, worden dagelijks zo’n honderdtal kinderen van overwegend alleenstaande tienermoeders opgevangen. Deze opvang is gratis. Om de getraumatiseerde kinderen beter te kunnen helpen, volgen de begeleidster de opleiding crisis-pedagogie.

Mundo Feliz krijgt overheidssubsidie waarmee enkel de maaltijden kunnen worden bekostigd. Het Novalis College komt in actie om ook andere kosten te kunnen betalen, zoals lesmaterialen, meubels, speelgoed, salarissen en de opleiding van medewerkers.