Een terugblik op drie onvergetelijke voorstellingen

Een terugblik op drie onvergetelijke voorstellingen

Het Novalis College in Eindhoven heeft weer een bruisende periode van creatieve expressie achter de rug met drie indrukwekkende voorstellingen door onze getalenteerde leerlingen.

De omkering van Ruimte en Verwachting: “The Wave” door Klas 12A

Onze twaalfdejaars VWO trapten af met een gedurfde enscenering van “The Wave”, gebaseerd op het waargebeurde sociaal experiment uit de jaren 70. De aula onderging een transformatie waarbij het publiek en de spelers van plek wisselden, een unieke opstelling die de eerste etage optimaal benutte als speelvlak. Deze vernieuwende benadering bracht het publiek dichter bij het intense drama en de psychologische dynamiek van het stuk.

Creativiteit en Originaliteit: VMBO Klas 10 Voert Examenopdracht Uit.

Op 5 april was het de beurt aan onze tiende klassers van het VMBO, die hun examenopdracht tot leven brachten. Met een volledig eigen geschreven script en verrassende plotwendingen wisten zij het publiek van begin tot eind te boeien. Het was een genot om de creatieve groei en het zelfvertrouwen van onze studenten te zien bloeien in deze uitvoering.

Een Spectaculaire Afsluiting: “One Flew Over The Cuckoo’s Nest” door Klas 10D

De grand finale werd verzorgd door klas 10D op 12 april, met een uitvoering van “One Flew Over The Cuckoo’s Nest”, ge├»nspireerd door de gelijknamige film. Het toneel was omgetoverd tot een oogverblindend wit decor, waarin de studenten schitterden in een mix van spel, muziek, licht en visuele effecten. Deze voorstelling markeerde niet alleen het einde van hun hoofdonderwijsperiode, maar ook een hoogtepunt van artistieke prestatie.

Elke voorstelling was een bewijs van de toewijding en passie van onze leerlingen en de kracht van artistieke expressie op het Novalis. Wij zijn trots op hun prestaties en kijken uit naar de toekomstige producties die zij nog zullen brengen.