X
GO

Gebouw

Wanneer je over de Sterrenlaan rijdt, springt ons schoolgebouw direct in het oog. De bijzondere vormgeving en het opvallend kleurgebruik zijn beeldbepalend.

Voorafgaand aan de bouw in 2006 hebben ouders en leerkrachten de doelen van het voortgezet vrijeschool onderwijs geformuleerd en hun wensen in de vorm van een spreuk opgeschreven. Deze Grondsteenspreuk is in een dodecaëder van koper gebracht en geplaatst in de fundamenten van de school. De Grondsteenspreuk ligt onder onze aula als een belofte voor de toekomst van onze school in deze wereld.


Duurzaamheid

Ons gebouw is duurzaam gebouwd met gebruik van natuurlijke en organische materialen. De bouwstenen zijn afkomstig van gesloopte mijnwerkerswoningen uit het zuiden van ons land. We beperken zoveel mogelijk het gebruik van fossiele energiebronnen en water. Dit doen we door energie op te wekken met zonnecellen, warmte in de bodem op te slaan, regenwater op te vangen voor gebruik in onze toiletten (grijswatercircuit) en ons water te verwarmen met zonnecollectoren. Onze daglichtregeling zorgt voor een steeds op het buitenlicht afgestemde binnenverlichting.

We hebben aandacht voor ruimtebeslag, geluidsproductie en elektromagnetische straling. Ook de uitbreiding van het gebouw, waarmee we in 2019 startten, wordt een schoolvoorbeeld van duurzaamheid, dankzij moderne technieken, milieuvriendelijke en gezonde materialen. En daar zijn wij trots op!

Ons gebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In overleg met ouders worden voor leerlingen met een lichamelijke beperking de nodige voorzieningen getroffen.


Gezonde School

Onze kantine wordt door het Voedingscentrum officieel erkent als ´gezonde schoolkantine´. In 2019 ontvingen wij een Gouden Kantineschaal voor een gezond aanbod en uitstraling. Onze kantine biedt dagelijks betaalbare, verse, biologische en veelal vegetarische gerechten zoals wraps, vers fruit, salades en soep.

Onze automaten zijn gevuld met gezonde producten en het drinken van water moedigen wij aan. Gezond leven is een deel van ons gewoonteleven en stellen wij centraal binnen activiteiten en lessen als lichamelijke opvoeding en koken.