X
GO

Foto 2

Minilesmiddag

Altijd al benieuwd geweest naar het Novalis College, en ons vrijeschool onderwijs? Wat maakt de school nu zo bijzonder? Kom dan op woensdag 29 januari 2020 naar onze minilesmiddag, bedoeld voor leerlingen uit groep 8/klas 6 van de basisschool. De middag begint om 14:00 uur en eindigt om 16:00 uur.
We nodigen je van harte uit, aanmelden is noodzakelijk.

Open dag

Altijd al benieuwd geweest naar het Novalis College? Wat maakt deze school nu zo bijzonder? Kom dan op zondag 26 januari 2020 naar onze jaarlijkse open dag. Van 11:00 tot 14:30 uur openen wij onze deuren en nodigen wij jou van harte uit om een kijkje te komen nemen.

ActueelNieuws, voorstellingen & lezingen

Blijf op de hoogte en bezoek onze lezingen, toneel- en muziekvoorstellingen.

Lees verder >
RoostersLesroosters & jaarplanning

De lesroosters, dagelijkse roosterwijzigingen, feestdagen en vakanties.

Lees verder >
ContactContactgegevens & routebeschrijving

Informatie over bereikbaarheid en parkeren.

Lees verder >


Actueel 

Vlag Novalis College

Onderweg naar Waldorf100!

Op 28 oktober vieren de vier vrije scholen in de regio Eindhoven-Helmond in het Parktheater het 100-jarig bestaan van het wereldwijde vrijeschoolonderwijs.
We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Welkom

Welkom bij het Novalis College, een school voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs in Eindhoven. Met ruim 550 leerlingen, verdeeld in 23 klassen, zitten we in een milieuvriendelijk schoolgebouw aan de Sterrenlaan 16.

Het Novalis College is in de eerste plaats een vrijeschool: dat betekent dat de leerling de mogelijkheid krijgt om alle kwaliteiten tot ontwikkeling te laten komen. Niet alleen de prestaties van de leerling zijn leidend, maar uiteraard gaan leerlingen wel richting diploma Vmbo-T, Havo en Vwo. Leerlingen op onze school volgen daarom alle gewone vakken; tevens krijgen ze een groot aantal praktische- en kunstzinnige vakken: muziek, drama, koor, euritmie en allerlei vormen van handvaardigheid, tekenen en textiel. Op deze website krijgt u een indruk van onze school en van ons onderwijs. Voor meer informatie bent u van harte welkom op onze open dag, minilessen, uitvoeringen en presentaties!