X
GO
Tijdens de eerste poëzie-avond in de geschiedenis van het Novalis College – met als thema Zomergedicht 2018 – werden drie leerlingen in het zonnetje gezet. Uit een hele berg ingezonden poëzie, werden de gedichten van Sjoerd Elting, Tessa Rooyakkers en Leah Benishek op 7 juni bekroond met een ereplaats.
Lees verder

Schoolfotograaf

Geplaatst op:
Op donderdag 23 augustus, in de eerste schoolweek van 2018-2019 komt schoolfotograaf VandenBergh-ID alle leerlingen fotograferen. U zult dan geheel vrijblijvend een fotopakket ontvangen met o.a. een schoolpas. Deze schoolpas wordt zowel intern als extern gebruikt voor bijvoorbeeld kopiëren, mediatheek, uitleen bibliotheek en bij schoolfeesten.
Lees verder

Lessen coaching

Geplaatst op:
Bij het vak Lichamelijke Opvoeding zijn we in klas 7 begonnen met lessen in Coaching. Het omgaan met het geven en krijgen van complimenten en aanwijzingen is voor de leerlingen een vaardigheid waar ze in het dagelijks leven veel gebruik van kunnen maken.
Lees verder

Oefenwedstrijd Softbal IRMA-KOEKEROEND

Geplaatst op:
Afgelopen vrijdag, 25 mei, 8.45 uur, vond de eerste oefenwedstrijd IRMA = KOEKEROEND, uit klas 9A plaats op het grasveld van de Hondsheuvels. Onder belangstelling van leerkrachten, stagiaires en ouders werd er geoefend voor het komende Eindtoernooi.
Lees verder

Uitwisseling Brest-Eindhoven 2018

Geplaatst op:
Na een succesvolle uitwisseling naar Rusland staat nu een uitwisseling met een school in Brest op het programma. Contact via brieven in het Frans en Engels en een ontmoeting in Eindhoven en Frankrijk. Bij elkaar in gastgezinnen blijven slapen en eten en lessen volgen in de vreemde talen.
Lees verder

Bericht uit Haïti – WOW-actiegelden

Geplaatst op:
De afgelopen week kwamen er leuke berichten uit Haïti van L’Ecole du Village. Met het geld van de WOW-acties hebben ze daar ondertussen een werkende elektriciteitsgenerator (die de houtwerkplaats laat draaien) aangeschaft. De werkplaats voor de leerlingen van 12+ draait op volle toeren.
Lees verder

Dramales klas 8b

Geplaatst op:
Deze foto's zijn gemaakt tijdens een dramales van klas 8b. De leerlingen hebben een ontwerp gemaakt en dat ontwerp geschminkt bij een klasgenoot.
Lees verder
Een groot aantal leerlingen van klas 10AB&E begint op maandag 16 april aan het eerste examen, het zogenaamde CPE, Centraal Praktisch Examen, Kunstvak2 Beeldend. In vier ochtenden op 16, 17, 18 en 19 april gaan ze aan de slag met het examen thema: DE STAD, om op donderdag avond 19 april hun werkstukken te kunnen presenteren.
Lees verder

WOW dag 2015, wat is er met de opbrengst gedaan?

Geplaatst op:
In het kleine plaatsje Pokhara, Nepal, met prachtig uitzicht op de Himalaya, ligt een Waldorf schooltje met biologisch-dynamisch boerderijtje erbij. Over een paar weken begint het nieuwe schooljaar hier en is er voor het eerst een klas 3. De oprichters; Ritman, Bisnu en Asha zijn enorm gedreven om door te gaan tot klas 12.
Lees verder

Leerlingen Novalis beleven leerzame stageperiode

Geplaatst op:
De leerlingen van klas 9, 10 en 11 zijn na een zeer leerzame stageperiode van twee weken weer teruggekeerd in de schoolbanken op het Novalis College. Vol verhalen over hun belevingen in winkels, zorginstellingen en bedrijven.
Lees verder

Archief