X
GO

Toneelvoorstelling klas 10B

Geplaatst op:
Volwassen worden, hoe doe je dat? Moet je dit afkijken van de hazen en de forellen in de beek, of juist volwassenen in alle details nadoen? Blijf je op het rechte pad of gaat het alleen maar om het doel? Klas 10B oefent momenteel hard om op 14 september een levendige bewerking van Pinokkio op de planken te zetten. Komt dat zien, komt dat zien!
Lees verder
Tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding hebben we samen met de leerlingen uit klas 8 onderzocht wat hoort bij goed samenwerken. De leerlingen gaven blijk van een groot collectief inzicht waar volwassenen nog wat van kunnen leren.
Lees verder
Op 22 juni is het Eindtoernooi Ultimate Frisbee gespeeld door de klassen 8 op de kunstgrasvelden van de Technische Universiteit. De leerlingen lieten hun zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid zien waar ze gedurende 10 weken in geoefend hebben.
Lees verder

Stageplek bij leerlingenondersteuning

Geplaatst op:
De afdeling ‘leerlingondersteuning’ van het Novalis College is op zoek naar een stagiair(e). Het betreft het 3e leerjaar en de eerste helft van het 4e leerjaar. Je De plek is zowel voor de minorstage als de jaar stage (32 uur per week).
Lees verder
Tijdens de eerste poëzie-avond in de geschiedenis van het Novalis College – met als thema Zomergedicht 2018 – werden drie leerlingen in het zonnetje gezet. Uit een hele berg ingezonden poëzie, werden de gedichten van Sjoerd Elting, Tessa Rooyakkers en Leah Benishek op 7 juni bekroond met een ereplaats.
Lees verder

Lessen coaching

Geplaatst op:
Bij het vak Lichamelijke Opvoeding zijn we in klas 7 begonnen met lessen in Coaching. Het omgaan met het geven en krijgen van complimenten en aanwijzingen is voor de leerlingen een vaardigheid waar ze in het dagelijks leven veel gebruik van kunnen maken.
Lees verder

Oefenwedstrijd Softbal IRMA-KOEKEROEND

Geplaatst op:
Afgelopen vrijdag, 25 mei, 8.45 uur, vond de eerste oefenwedstrijd IRMA = KOEKEROEND, uit klas 9A plaats op het grasveld van de Hondsheuvels. Onder belangstelling van leerkrachten, stagiaires en ouders werd er geoefend voor het komende Eindtoernooi.
Lees verder

Uitwisseling Brest-Eindhoven 2018

Geplaatst op:
Na een succesvolle uitwisseling naar Rusland staat nu een uitwisseling met een school in Brest op het programma. Contact via brieven in het Frans en Engels en een ontmoeting in Eindhoven en Frankrijk. Bij elkaar in gastgezinnen blijven slapen en eten en lessen volgen in de vreemde talen.
Lees verder

Bericht uit Haïti – WOW-actiegelden

Geplaatst op:
De afgelopen week kwamen er leuke berichten uit Haïti van L’Ecole du Village. Met het geld van de WOW-acties hebben ze daar ondertussen een werkende elektriciteitsgenerator (die de houtwerkplaats laat draaien) aangeschaft. De werkplaats voor de leerlingen van 12+ draait op volle toeren.
Lees verder

Dramales klas 8b

Geplaatst op:
Deze foto's zijn gemaakt tijdens een dramales van klas 8b. De leerlingen hebben een ontwerp gemaakt en dat ontwerp geschminkt bij een klasgenoot.
Lees verder

Archief