X
GO

Nog zeven weken en dan………Waldorf100!

Geplaatst op:
Op 28 oktober vieren de vier vrije scholen in de regio Eindhoven-Helmond in het Parktheater van Eindhoven het 100-jarig bestaan van het wereldwijde vrijeschoolonderwijs. Via deze blog houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Ditmaal over jongleren en de Waldorf100 kaars…
Lees verder
De leerlingen hebben hun eerste schoolweken er al op zitten. Voor ouders is het Novalis schooljaar nu ook gestart. Tijdens de algemene ouderavond op woensdag 28 augustus maakten ze kennis met alle docenten én met het betekenisvolle onderwijs dat wordt aangeboden.
Lees verder

Blog: Nog acht weken en dan………Waldorf100!

Geplaatst op:
Nog even en dan is het zover. Op 28 oktober vieren de vier vrije scholen in de regio Eindhoven-Helmond in het Parktheater het 100-jarig bestaan van het wereldwijde vrijeschoolonderwijs. Via deze blog houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Ditmaal over een sprookjestheater en een 1000-koppig koor
Lees verder

Genderneutraaltoilet

Geplaatst op:
Steeds meer scholen hebben het: wc’s waar iedereen welkom is.Vanaf nu heeft het Novalis ook een genderneutraal toilet.
Lees verder
Met een groots feest in het vooruitzicht – op 28 oktober staat het Parktheater in Eindhoven in het teken van “Waldorf 100” oftewel het jubileumfeest voor 100 jaar vrijeschoolonderwijs – kwamen alle leerkrachten van basis- en voorgezet vrijeschoolonderwijs in de regio afgelopen donderdag tezamen voor een bijzondere aftrap.
Lees verder
Op dinsdag 20 juni, een prachtige en gezellige dag, werd er op de terreinen van de Technische Universiteit in Eindhoven het Eindtoernooi Slagbal gespeeld. Dit eindtoernooi sloot een "seizoen" af waarin de leerlingen, in hun rol, veel over het spel maar ook zichzelf en de ander hebben geleerd.
Lees verder

Ultimate Frisbee toernooi op het Novalis

Geplaatst op:
Het 4de Ultimate Frisbee toernooi is op vrijdag 21 juni onder ideale omstandigheden gespeeld op de terreinen van hetSportcentrum van de TU/e. Dit eindtoernooi sloot een "seizoen" af waarin de leerlingen, in hun rol veel, over het spel, maar ook over zichzelf en de ander hebben geleerd.
Lees verder
Slim.nl is dé webwinkel waar je alles vindt om het schooljaar relaxed en succesvol door te komen. Van laptop en software tot handige gadgets; je vindt het bij Slim.nl tegen speciale onderwijsprijzen!
Lees verder

Softbalteam uit klas 9D in "Hall of Fame"

Geplaatst op:
Op dinsdag 18 juni heeft het team Erwtesnert op een met zon overgoten ochtend het Eindtoernooi Softbal voor de klassen 9 gewonnen. Na een spannende finale trokken de leerlingen uit 9D aan het langste eind.
Lees verder

Klas 11C bokst er buiten op los!

Geplaatst op:
Op maandag 3 juni gaven Eva Propsma (11C) en Noortje Colen(11C) een workshop Boksen. Dit evenement vond plaats op de Playground, buiten,..
Lees verder
Pagina 4 van 10 [4]

Archief