X
GO

Kennismaken met Novalis tijdens minilesjes

Geplaatst op:

Zo’n 135 basisschool leerlingen maakten op woensdag 16 november kennis met het Novalis College tijdens speciaal voor hen georganiseerde minilessen. De middag was volledig volgeboekt. Op 1 februari is er weer een middag met minilessen.

De woensdagmiddag was vooral bedoeld voor leerlingen die nu niet op een vrije basisschool zitten. Ze werden samen met hun ouders ontvangen in de mooie aula. Na een kort toespraakje volgde een rondleiding door de school. Leerlingen van het Novalis College lieten de mooiste lokalen zien, zoals het lokaal voor houtbewerking, de smidse, het dramalokaal en het kooklokaal. Ook werd een kijkje genomen in de nieuwbouw. En uiteraard werden allerlei vragen vol enthousiasme beantwoord.

 

Minilessen

Terug in de aula werden de leerlingen opgedeeld in groepjes voor de minilessen. En terwijl de ouders in de aula een informatieprogramma volgden, maakten de basisscholieren in de klaslokalen kennis met echt vrijeschool onderwijs tijdens lessen Frans, Duits, Nederlands, Biologie, Geschiedenis, Scheikunde, Euritmie en Drama.

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief