X
GO

Adieu Marijke!

Geplaatst op:

Met een receptie in de nieuwbouw en een informeel samenzijn met familie, vrienden en collega’s bij Groendomein het Wasven, nam rector Marijke Vermeer op 16 juni na 19 dienstjaren afscheid van het Novalis College.

Marijke Vermeer, die 19 jaar geleden in dienst trad als leraar Frans, werd in haar woonplaats Tilburg opgehaald door een roze 2CV. Bij aankomst in Eindhoven trof ze een erehaag aan. Onder luid applaus maakte ze haar tocht naar de plaats van de receptie: de vers opgeleverde nieuwbouw. Daar werden glazen alcoholvrije champagne geheven, toespraakjes gehouden en geschenken overhandigd.

Uiteraard was er veel lof voor alle werkzaamheden die Marijke Vermeer voor het Novalis College verrichtte. Onder haar leiding groeide de school, werd het vrijeschoolonderwijs gemoderniseerd (met onder meer vakken als creatieve technologie en mediapedagogiek) en de nieuwbouw gerealiseerd. De scheidend rector kreeg van het bestuur een prachtig kunstwerk, van leerlingen een boek met tekeningen en van haar collega’s een cheque waarmee een kunstwerk voor het Novalis College wordt aangeschaft.

Tegen een uur of zes vertrok Marijke Vermeer naar groendomein het Wasven, waar andermaal een erehaag werd gevormd, ditmaal door collega’s. Hoewel het een informeel samenzijn was, grepen alle secties hun kans om persoonlijk afscheid te nemen van de rector. De cadeautafel – gevuld met repen Merci en Franse witte wijn, werd voller en voller, onder meer met een enorm schaakbord met op allerlei ambachtelijke manieren vervaardigde speelstukken. Na de maaltijd werden de lachspieren nog aangesproken met geweldige sketches en afscheidsliederen.

Zichtbaar ontroerd bedankte Marijke Vermeer alle collega’s voor de fijne tijd, de mooie woorden, de prachtige cadeaus en het zinderende afscheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief