X
GO

Leerlingen creëren, ontdekken en ontmoeten tijdens kunst- en activiteitenweken

Geplaatst op:

Vanaf de dag dat de middelbare scholen hun deuren weer mochten openen beleefden de leerlingen van het Novalis College een intense periode vol creëren, avontuur en vooral onderlinge ontmoetingen tijdens de kunst- en activiteitenweken.

Begin maart is altijd een speciale periode op het Novalis College. Daags na de kennisweek gaan de bovenbouwleerlingen ‘het veld’ in voor een tweeweekse stage. De middenbouwleerlingen hebben dan het schoolrijk voor zich alleen en leven zich doorgaans kunstzinnig uit tijdens de kunstweken.

Dit jaar is echter alles anders. De stages werden afgeblazen en het aantal leerlingen dat maximaal tegelijkertijd in het schoolgebouw mag zijn, werd gelimiteerd. Toch drukte deze beperkingen geenszins de pret. De leerlingen van klas 7 en 8 kwamen van 8 t/m 19 maart, in halve bezetting, tijdens de ochtenduren naar school. De middag was gereserveerd voor sportieve, acrobatische en kunstzinnige activiteiten voor de oudere leerlingen. Maar vooral was iedereen heel blij om elkaar weer te zien.

Fake news
Is dat echt zo? Zo luidde dit jaar de slogan van de kunstweken.
Een periode waarin de jongste leerlingen volledig de kans krijgen zich onder te dompelen in een creatief proces. Ondersteund door workshops werden, aan de hand van een professioneel stappenplan, tal van nepnieuwsberichten verzonnen en op kunstzinnige wijze vormgegeven, vertelt Truus Weesjes. Het leverde prachtige werkstukken op, waaronder filmpjes, stripverhalen, podcasts, schilderijen en fotoseries. Dit alles is online te bewonderen!

Van zijde-schilderen tot mountainbiken
Minstens zo creatief waren de oudere schoolgenoten tijdens de speciaal voor hen ingelaste activiteitenweken. Ze beschilderden zijde doeken, leefden zich uit in de Smidse en toonden hun emoties in “Spoken Word”. Daarnaast mochten ze zich sportief uitleven tijdens mountainbike tochten, een hoogteparcours en jongleerworkshops. Stijn Rutten coördineerde het geheel en zag hoe zeer de leerlingen ervan genoten. “Ze waren eraan toe om elkaar te zien, maar ook toe aan beweging. Tijdens deze week was er volop ruimte voor beide. En dat was merkbaar, voelbaar en hoorbaar. Heerlijk!”

 

kunstweken1

 

kunstweken1

 

kunstweken2

 

kunstweken1

 

kunstweken2

 

kunstweken1

 

kunstweken2

 

kunstweken1

 

kunstweken2

 

kunstweken1

 

kunstweken2

 

kunstweken1

 

kunstweken2

 

kunstweken1

 

kunst bril 2

 

kunstweken2

| Terug

Archief