X
GO

Kunstweken Novalis: scripts schrijven en decors bouwen

Geplaatst op:

Er waait deze dagen een creatieve wind door het Novalis College. Alle leerlingen van klas 7 en 8 worden in het kader van de jaarlijkse Kunstweken in veertien dagen tijd klaargestoomd tot heuse filmmakers. Op 13 maart zijn de eindresultaten te zien op de grote schermen van het NATLAB.

Tijdens de kunstweken maken de onderbouwleerlingen interdisciplinair kennis met alle aspecten van het filmmaken: idee verzinnen, scenario schrijven, storyboard tekenen, kostuums en decor ontwerpen, acteren, licht en geluid, posters maken, regisseren en monteren. Voor het project wordt nauw samengewerkt met NATLAB.

De afgelopen week stond vooral in het teken van de voorbereiding. Op 2 maart togen alle leerlingen naar het NATLAB voor een inspiratiesessie en een film. De dagen erop stonden bol van workshops over alle genoemde disciplines. Ook werd de eerste hand gelegd aan de scripts, kostuums en decors. Vanaf 9 maart draaien de camera’s volop, zullen de regisseurs hun aanwijzingen geven en zal er hard gewerkt worden aan de montagetafels. Op vrijdag 13 maart zijn vanaf 9.00 uur de voorstellingen in het NATLAB.

Thema van dit jaar is ‘vrijheid’. Om de leerlingen te inspireren heeft ‘Museum in de stad’ enkele installaties rondom dit thema in de school geplaatst. De eerste verhaallijnen die door de school galmden zijn in elk geval veelbelovend. Er is een comedy in de maak over een filmbezoeker die in het doek wordt gezogen én er komt een horrorfilm over een directeur die transformeert tot een clown.

 

 

 

 

| Terug

Archief