X
GO

Bruisende talentenjacht vol humor, spanning en emotie

Geplaatst op:

Het Novalis College barst van het talent. Dat bleek maar weer eens tijdens de jaarlijkse editie van ‘Novalis got talent!. Maar liefst 22 leerlingen brachten op vrijdag 14 februari gezamenlijk 13 bijzondere acts op het podium, vol humor, emotie en spanning.

Dit jaar was er vooral veel zangtalent te bewonderen tijdens de talentenjacht, die telkens door leerlingen van de 11e klas wordt georganiseerd. Sterre (klas 11c) beet het spits af en begeleidde zelf haar zangstem met gitaarspel. Ook Janne (8a) zong speelde gitaar en werd daarbij op piano ondersteund door docent Carolijn van Velthoven.

Het was de opmaat voor een mooie avond, waar vooral ook veel bewondering werd geoogst door Ive (7c), Roos (8b) en Noa, die zelfgeschreven Engelstalige liedjes ten gehore brachten. Zang klonk verder uit de kelen van Zoë (7c), Dille (10c), Tess (10c), Fenne (10c) en Rixt (8a). Gitarist Daan (10d) begeleidde driemaal een zangeres.

Uiteraard werd het veelkoppig publiek ook getrakteerd op andere disciplines. Zo brachten Mare (7b) en Nonie en Josefine (beiden 8a) een dans-act op het podium en verraste een kwintet bestaande uit Isolde, Eva, Nienke, Lies en Lotte (allen 8b) met improvisatietheater.

De jury, bestaande uit twee docenten en een leerling, had het er maar moeilijk mee. Maar uiteindelijk werden twee acts (Roos en Mare) geselecteerd om binnenkort op te treden voor bezoekende Russische leerlingen én luisteren twee andere acts (Nonie/Josefine én Zoë/ Daan) de Paasviering op.

Muziekdocent Carolijn van Velthoven organiseerde samen met enkele leerlingen de talentenjacht. En blikt tevreden terug. “Talent verdient een podium. Daarom organiseren we elk jaar dit evenement, waarop tal van disciplines welkom zijn. De jury beoordeelde de acts op mate van humor, spanning en emotie. En daar barstte het van vanavond.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief