X
GO

Stay Healthy-team uit 8A naar regiofinale Vakkanjers!

Geplaatst op:

Met hun zelfbedachte Stay Healthy-ruggensteun voor ouderen sleepten Elise, Romi, Rosa en Lorianne uit klas 8A de schoolprijs binnen van de Vakkanjers Explorer-competitie 2020. Tijdens een halve finale tegen teams uit de regio krijgen ze nu de kans zich te plaatsen voor de landelijke finale, op 21 juni in Apeldoorn.

Het is voor de eerste maal dat het Novalis College deelnam aan de Explorer-competitie. Hierin strijden tweedejaars vmbo-leerlingen van 35 scholen in Nederland met elkaar. Sinds vorig jaar is het Novalis College wel al actief in de Scout-competitie, speciaal voor eerstejaars leerlingen van het vmbo.

De Explorer-teams mochten dit jaar kiezen uit drie ontwerpthema’s: zorg en sport, recycling én uitbreiding van Cruyffcourts. Op 5 februari presenteerden de teams hun idee én prototypes aan een vakkundige jury. Die bekeken of het idee wel origineel en creatief genoeg was, de presentatie overtuigend en het prototype netjes en technisch in orde.

Met de ‘Sport Wifes-motivatiepaal’ belandden Amber, Evi, Lisa en Jasmijn op de derde plaats. Deze interactieve paal motiveert mensen door na afloop van de activiteit positieve feedback te geven. Zilver was er voor Janne, Mandy en Rixt. Zij ontwierpen een blikjespers, die weggegooide blikjes dusdanig vormt dat ze als bouwstenen kunnen dienen. Bijvoorbeeld om er een voetbaldoel mee te maken. De hoofdprijs echter was weggelegd voor het Stay Healthy-viertal. Vanwege de originaliteit. En het onderzoek vooraf. Zo raadpleegde het groepje diverse artsen en ouderen.

Uit handen van juryvoorzitter Wim van den Hout van Vakkanjers ontvingen ze een oorkonde én een uitnodiging voor de halve finale. Die datum is nog niet bekend. De landelijke finale is op 21 juni.

 

 

 

 

| Terug

Archief