X
GO

Bijna 2000 bezoekers op open dag!

Geplaatst op:

Bijna 2000 bezoekers op open dag

Het vrijeschoolonderwijs staat ook dit jaar weer volop in de belangstelling. Dat blijkt wel uit het flinke bezoekersaantal van de open dag op zondag 26 januari. De teller stond aan het einde van de dag op bijna 2000.

In totaal werden bijna 600 informatiemapjes uitgereikt aan basisscholieren uit groep 7 en 8. Opvallend was dat veel van deze leerlingen nu nog op een reguliere basisschool zitten. En dus voor het eerst kennismaakten met een vrijeschool. Ook viel op dat de vele bezoekers een flinke afstand hadden afgelegd. Zo waren er belangstellenden uit onder meer Boxtel, Helmond, Weert en Tilburg.

 

Aerial Silk

Zoals elk jaar konden de bezoekers op vele manieren kennismaken met het Novalis College. In het euritmielokaal vonden twee grotere voorlichtingsrondes plaats, waarin rector Marijke Vermeer de onderwijsvisie toelichtte en allerlei vragen beantwoordde. Verder konden bezoekers spreken met docenten, kennisnemen van lesmaterialen en deelnemen aan proeflesjes. Daarbij waren vooral de lesjes scheikunde en drama favoriet.

Veel bekijks was er ook in de technische lokalen. Bezoekers zagen daar dat de school zowel ambachtelijke vakken aanbiedt, zoals smeden, boetseren en weven, maar ook voorop loopt in moderne techniek in het Nov@lab. In dat lokaal trokken onder meer de 3D-printer en een robot de nodige aandacht.

Ten slotte: ook de inzet van leerlingen van het Novalis College maakte dit jaar grote indruk. Zo werkten ze vlijtig in de smidse, serveerden ze zelfgemaakte soep in het kooklokaal, gaven ze rondleidingen door de school en toonden ze hun meest creatieve kanten in het handenarbeidlokaal.
Maar het grootste applaus voor de leerlingen klonk in de aula. Voor knappe muzikale intermezzo’s en indrukwekkende voorstellingen Aerial Silk acrobatics.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Terug

Archief