X
GO

Groots eeuwfeest in Parktheater met 1000-koppig koor en workshops

Geplaatst op:

Alle leerlingen van de vier vrijescholen in de regio vierden op maandag 28 oktober in het Parktheater in Eindhoven op grootse wijze het 100-jarig bestaan van het vrijeschoolonderwijs. Ze leefden zich creatief uit tijdens allerlei workshops en klonken als klokken tijdens het koorzang in de grote zaal.

Het was geweldig om te zien hoe het Parktheater voor één dag werd omgetoverd tot een grote regionale vrijeschool. Veel medewerkers hadden hun beste beentje voorgezet en boden verspreid over de diverse verdiepingen meer dan twintig verschillende workshops aan. Andere docenten zorgden ervoor dat de leerlingen veilig hun reis naar de schouwburg konden afleggen.

En zo verenigden de vier vrije scholen zich in de regio tijdens een unieke gebeurtenis. Met als hoogtepunt de samenkomst in de grote zaal van de schouwburg. Nooit eerder kwamen meer dan duizend kinderen van de Vrije School Brabant, Vrije basisschool de Regenboog, Novalis College en Vrije School Peelland tegelijk in één ruimte samen. En nooit eerder klonk er zo’n groots koorzang in een Eindhovens theater.

Het 100-jarig bestaan van het vrijeschoolonderwijs – in 1919 werd de eerste school opgericht in Duitsland – werd zo ook in Zuidoost-Brabant luister bijgezet. Voor én na het koorzang leefden de kinderen zich uit tijdens workshops. Alle leerlingen namen hier gemixt aan deel. Waarbij de wat grotere kinderen graag helpende handjes toestaken om de wat kleinere op weg te helpen.

Er waren tal van workshops, waarvan een kleine greep bestond uit bamboetoren bouwen, kraanvogels bouwen, circus, speksteen bewerken, boetseren, portrettekenen, gedichten schrijven, capoeira, handmassage en kalligraferen. Daar vast uiteraard van alles over te vertellen. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

En wie ook nog een ander geluid wil horen over het feest; zowel het Eindhovens Dagblad als Studio040 deden verslag. Het artikel van het ED leest u hier en het verslag van studio 040 leest u hier.

 

 

| Terug

Archief