X
GO

Bericht uit Haïti – WOW-actiegelden

Geplaatst op:

De afgelopen week kwamen er leuke berichten uit Haïti van L’Ecole du Village. Met het geld van de WOW-acties hebben ze daar ondertussen een werkende elektriciteitsgenerator (die de houtwerkplaats laat draaien) aangeschaft. De werkplaats voor de leerlingen van 12+ draait op volle toeren.

Op school zijn ze ook druk bezig met het nieuwe schoolgebouw dat bestand moet zijn tegen aardbevingen en ongedierte. Bovendien moet het ook veilig zijn in verband met de orkanen. Dit nieuwe gebouw komt met het geld uit Eindhoven tot stand en zal ook een nieuwe keuken hebben, die van onze WOW-gelden betaald wordt. Zij willen gaan koken op gas. Op deze manier zullen de twee stenen en de houten takjes die ze nu gebruiken, vervangen worden.

Verder is de school stevig aan de weg aan het timmeren. Met de schooltuin die uitgebreid is, hebben ze sinds oktober twee rijstoogsten binnen kunnen halen. Stap voor stap wordt deze school zelf voorziend. De houtwerkplaats wordt zelfvoorzienend dankzij de generator; het eten wordt steeds beter bereid en in de keuken verwerken ze producten van de eigen oogsten.

 

 

Generator

 

 

Meubelwerkplaats

 

 

Meubelwerkplaats

 

 

Bouwtekening

 

 

Uitvoering

 

 

Uitvoering

 

 

Uitvoering

 

 

Uitvoering

 

 

Bomen

1 mei. Elke groep leerlingen plant een boom. Hier zie je klas 1 aan de slag.

| Terug

Archief