X
GO

Scholierencompetitie in Eindhovens Stadhuis

Geplaatst op:

“Wat is de wereld toch klein”

Globaliseringprocessen zorgen ervoor dat de verwevenheid in de wereld steeds groter wordt. Wereldwijd drijven mensen handel met elkaar. Communiceren met iemand die 2000 kilometer bij jou vandaan is, daar kijkt niemand meer van op. Mondiale vraagstukken en internationale milieuproblemen zijn bij iedereen bekend. Toch? Of toch niet? Om deze vraagstukken ook bij jongeren onder de aandacht te brengen, startte Stichting Switch het project “Watch your World”, ook wel bekend als de Scholierencompetitie.

Op zes middelbare scholen in Tilburg en Eindhoven bestuderen de leerlingen van 5 en 6 VWO (met aardrijkskunde in het profiel) de lesbrief “Watch your World”. Centraal in de lesbrief staan kennis over ontwikkelingssamenwerking en mondiaal burgerschap. Deze kennis wordt op maandag 18 december in de raadzaal van het Eindhovense stadhuis getoetst in een interactief finalespel.

Tijdens het finalespel nemen onze leerlingen het op tegen leeftijdgenoten van het Van Maerlantlyceum en SG Augustinianum. Vorig jaar kwam het Novalis College als winnaar uit de strijd en won, behalve de wereldbeker, een mooi geldbedrag voor de Eindhovense Stichting Emfuleni. Deze stichting zet zich in voor de gelijknamige gemeente in Zuid-Afrika, iets ten zuiden van Johannesburg.

Na 18 december hoort u van mij of we onze 1e plaats hebben kunnen prolongeren!

Leon van de Wouw
Leraar aardrijkskunde

| Terug

Archief