Koor & Euritmie uitvoering, woensdag avond 7 juni

Geplaatst op:
Wat is er mooier dan twee kunstvakken samen te voegen! De ‘grote’ leerlingen en de ‘jongere’ leerlingen samen in een voorstelling. Koor door de 10e en 11e klassers en een leerling van de Blauwe Bloem. En euritmie voor de 7e klassers.
Lees verder

Reisverslag Roemenië

Geplaatst op:
Op vrijdag 26 mei zijn 11 vmbo-leerlingen voor hun cultuurreis vertrokken naar Geges, een klein, door Hongaren bewoond dorp in Roemenië. Na een lange reis arriveerden we ter plaatse, kamers werden verdeeld en koffers uitgepakt. De leerlingen moesten duidelijk wennen aan het sobere onderkomen.
Lees verder
Afgelopen donderdag heeft Nienke Coers de 2e plaats weten te veroveren in de jaarlijks door Cordaid georganiseerde profielwerkstuk-wedstrijd. Cordaid heeft deze wedstrijd in het leven geroepen om samen met jongeren na te denken over ontwikkelingssamenwerking en oplossingen te zoeken voor problemen in fragiele gebieden.
Lees verder

Parijs met klas 11 Havo en Vwo

Geplaatst op:
Op vrijdag 19 mei vertrok een groep met 51 leerlingen havo en vwo naar Parijs om daar een weekend lang de stad te verkennen. Na het opzetten van de tenten op een camping, ging de reis richting Montmartre waar - onder een stralende zon en met helder uitzicht - het eerste beeld van Parijs ontstond.
Lees verder

Foto’s toneel klas 11A

Geplaatst op:
We hebben met klas 11A het stuk “Neus!” gespeeld. Een stuk over klunzige feeën, een dappere dichter, stoere kadetten een smerige trol en een belachelijke neus. Er werd veel gedanst zowel solodans als groepsdansen. Ook zaten er veel vertaalde Franse meezing-chansons in het stuk. We eindigden met het grote finalelied “‘t hoeft niet perfect te zijn”.
Lees verder

Recordopbrengst WOW-actie 2016 voor Kakuma

Geplaatst op:
Onze leerlingen hebben op allerlei, vaak originele manieren, geprobeerd om zoveel mogelijk sponsors bij elkaar te verzamelen. Er is hardgelopen, gefietst en gekanood. Er zijn taarten, cupcakes en koekjes gebakken. Er zijn auto’s gewas- sen, honden uitgelaten, er is geskied en er is zelfs een veganistische eetavond georganiseerd. Kortom, bijna al onze zeshonderd leerlingen hebben hun best gedaan om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de kinderen in het vluchtelingenkamp.
Lees verder

Kritisch denken tijdens het Van Abbedebat

Geplaatst op:
Op 30 maart jl. hebben wij vanuit het Novalis College met acht leerlingen deelgenomen aan de  tweede editie van het Van Abbedebat, een wedstrijd in spreken, luisteren, maar vooral…denken. Omringd door de nodige vierkante meters inspiratie hebben zij zich in het Van Abbemuseum verdiept in hele verschillende maatschappelijke, politieke, culturele maar vooral filosofische vragen.
Lees verder

Een impressie van het Novalis College

Geplaatst op:
Een impressie van het Novalis College – een korte film gemaakt door onze leerling Felix uit klas 9A.
Lees verder

Presentatie atelierklassen

Geplaatst op:
Klas 12 beeldend, drama en muziek presenteerden op 26 januari hun eindproduct. Dit jaar was het in Artspace Flipside. Het thema was de massacultuur. Er kwam veel prachtig werk en muziektheater voorbij. De avond was druk bezocht. Kortom een geslaagde avond.
Lees verder

Filmpjes eindreis

Geplaatst op:
Rik Grooten uit 12 B heeft tijdens de eindreis met zijn klas iedere dag een filmpje gemaakt. Het zijn erg leuke, mooie filmpjes die we graag met jullie willen delen.
Lees verder
Pagina 1 van 2 EersteVorige [1]2 Laatste

Archief