X
GO
Sexting, vloggen, gamen en chatten: Wat houdt jongeren online bezig? Moet je pubers op sociale media in de gaten houden of schend je dan hun privacy? En welke afspraken zijn reëel als het gaat over computer- en telefoongebruik? De interactieve ouderavond Log In geeft ouders inzicht..
Lees verder

Nog zeven weken en dan………Waldorf100!

Geplaatst op:
Op 28 oktober vieren de vier vrije scholen in de regio Eindhoven-Helmond in het Parktheater van Eindhoven het 100-jarig bestaan van het wereldwijde vrijeschoolonderwijs. Via deze blog houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Ditmaal over jongleren en de Waldorf100 kaars…
Lees verder

Scholingsmodulen voor ouders

Geplaatst op:
Ook in dit schooljaar gaat er een scholingsprogramma voor leraren van start. Net als voorgaande jaren bestaat dit programma uit verschillende modulen. Omdat er een aantal onderwerpen ook voor u als ouders interessant zijn, zeker voor ouders die meer willen weten over de achtergronden van het vrijeschoolonderwijs,
Lees verder
De leerlingen hebben hun eerste schoolweken er al op zitten. Voor ouders is het Novalis schooljaar nu ook gestart. Tijdens de algemene ouderavond op woensdag 28 augustus maakten ze kennis met alle docenten én met het betekenisvolle onderwijs dat wordt aangeboden.
Lees verder

Blog: Nog acht weken en dan………Waldorf100!

Geplaatst op:
Nog even en dan is het zover. Op 28 oktober vieren de vier vrije scholen in de regio Eindhoven-Helmond in het Parktheater het 100-jarig bestaan van het wereldwijde vrijeschoolonderwijs. Via deze blog houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Ditmaal over een sprookjestheater en een 1000-koppig koor
Lees verder

Genderneutraaltoilet

Geplaatst op:
Steeds meer scholen hebben het: wc’s waar iedereen welkom is.Vanaf nu heeft het Novalis ook een genderneutraal toilet.
Lees verder
Met een groots feest in het vooruitzicht – op 28 oktober staat het Parktheater in Eindhoven in het teken van “Waldorf 100” oftewel het jubileumfeest voor 100 jaar vrijeschoolonderwijs – kwamen alle leerkrachten van basis- en voorgezet vrijeschoolonderwijs in de regio afgelopen donderdag tezamen voor een bijzondere aftrap.
Lees verder
Op dinsdag 20 juni, een prachtige en gezellige dag, werd er op de terreinen van de Technische Universiteit in Eindhoven het Eindtoernooi Slagbal gespeeld. Dit eindtoernooi sloot een "seizoen" af waarin de leerlingen, in hun rol, veel over het spel maar ook zichzelf en de ander hebben geleerd.
Lees verder

Ultimate Frisbee toernooi op het Novalis

Geplaatst op:
Het 4de Ultimate Frisbee toernooi is op vrijdag 21 juni onder ideale omstandigheden gespeeld op de terreinen van hetSportcentrum van de TU/e. Dit eindtoernooi sloot een "seizoen" af waarin de leerlingen, in hun rol veel, over het spel, maar ook over zichzelf en de ander hebben geleerd.
Lees verder
Slim.nl is dé webwinkel waar je alles vindt om het schooljaar relaxed en succesvol door te komen. Van laptop en software tot handige gadgets; je vindt het bij Slim.nl tegen speciale onderwijsprijzen!
Lees verder
Pagina 1 van 8 EersteVorige [1]2345 Laatste

Archief