X
GO
De eerste informatieavond voor leerkrachten en ouders van groep 8-basisscholieren kende met ruim 200 bezoekers een grote belangstelling. De bezoekers namen deel aan workshops en bezochten de informatiemarkt.
Lees verder

Eindwerkstuk presentaties

Geplaatst op:
Over niet al te lange tijd is het weer zover: onze 12e klassers presenteren de eindwerkstukken.
Lees verder

Uitbreidingsplannen Novalis College in ED

Geplaatst op:
Het Eindhovens Dagblad besteedde op 31 oktober uitgebreid aandacht aan de uitbreidingsplannen van het Novalis College.
Lees verder

Dit was Orestes & Elektra!

Geplaatst op:
De donderdag voor de herfstvakantie heeft klas 10D het toneelstuk van Orestes & Elektra opgevoerd. In de pauzes kwamen van vele kanten reacties over de kracht en overtuiging waar mee de klas het eerste deel neerzette. Er kwamen complimenten over de livemuziek, de dansjes en velen waren te spreken over de goede samenwerking tussen alle leerlingen.
Lees verder

Vacature orthopedagoog

Geplaatst op:
Per 1 januari 2018 zijn wij op zoek naar een orthopedagoog voor 0,4 fte.
Lees verder

DMR zoekt nieuwe leerling

Geplaatst op:
De deel medezeggenschapsraad (DMR) is op zoek naar een nieuwe leerling uit 9 havo of 9 vwo. Het is een groep bestaande uit leerlingen, ouders en docenten die maandelijks bij elkaar komen om de regels op school te bepalen.
Lees verder

Novalis Nieuwskrant

Geplaatst op:
Met de start van dit schooljaar is er een werkgroep begonnen om het bijzondere onderwijs van het Novalis College opnieuw onder de aandacht te brengen. De werkgroep heeft inmiddels een krant gemaakt met hierin de achtergronden van het vrijeschoolonderwijs en de meest recente ontwikkelingen op onze school. Deze nieuwskrant is hier te lezen of op te halen in de tijdschriftenstandaard tegenover de receptie.
Lees verder

Masterclass Radboud Universiteit

Geplaatst op:
Vrijdag 6 oktober jl. bezocht een groepje van 13 VWO leerlingen de faculteit Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (CAOS) van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Doel van de dag was het bijwonen van een masterclass: inspiratie opdoen voor het eindwerkstuk middels een aantal hoorcolleges.
Lees verder

Overlijden Kim Lapré

Geplaatst op:
Op donderdag 12 oktober is onze zeer gewaardeerde oud-leraar Kim Lapré op 81-jarige leeftijd overleden. Vanaf het begin van de vrijeschool-bovenbouw in Eindhoven in de jaren 1980 heeft hij de school een stevige inhoudelijke grondslag gegeven en mee vorm gegeven. Vele jaren heeft hij les gegeven in verschillende vakken: aardrijkskunde, economie, godsdienst, wiskunde,…
Lees verder

Triple P opvoedcursus voor ouders van pubers

Geplaatst op:
Deze opvoedcursus wordt gratis aangeboden door de gemeente Eindhoven en is bedoeld voor ouders om ze op weg te helpen naar een prettiger contact met hun puberende zoon of dochter.
Lees verder
Pagina 1 van 2 EersteVorige [1]2 Laatste

Archief