Nieuwsbericht

Het nieuwsbericht van 13 november is beschikbaar.

Landmeten

Klas 10 heeft tijdens de werkweek de wiskunde in de dagelijkse werkelijkheid leren zoeken. In Wellerlooi nabij Venray zijn de leerlingen gaan landmeten. Met jalons, prismakijkers, theodolieten, geodriehoeken, waterpasinstrumenten en nog veel meer zijn zij gaan afstanden en hoeken gaan meten. Tien groepjes gingen aan de slag om de omgeving van de kampplek in kaart te brengen. Nadat zij enkele tekeningen hadden gemaakt, die niet op elkaar leken te passen, kwamen de leerlingen donderdagavond tot een prima resultaat. Dank aan allen en aan de heer Van Well, meester-landmeter.

 

Poelproject

In het kader van Poelenadoptieproject Eindhoven heeft de Blauwe Bloem in het Sterrenbos, niet ver van de school, een poel geadopteerd. Tweemaal in het schooljaar speelt die poel een rol als “buitenklas”. In de herfst is het “handen uit de mouwen”. De amfibieën zijn dan uit het water en de poel kan dan goed schoongemaakt worden. Ook de omgeving rond de poel wordt niet vergeten. Zo blijft de poel als plek geschikt voor padden, kikkers en salamanders.

Aanmelden voor het Novalis orkest / band

Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen!
Ook voor de Novalis band!
Speel je een instrument (alle instrumenten zijn welkom!)of wil je zingen, vul het formulier in, leg het in mijn postvak of geef het aan een docent.
Dan neem ik contact met je op !
Vergeet je mail adres en je 06 nummer niet!
Hoe meer zielen hoe meer vreugd!!!
Groeten en tot snel!
Jaap van Wershoven

Jaarrooster & jaaragenda

Het jaarrooster en de jaaragenda voor het schooljaar 2014-2015 zijn beschikbaar. De data van de derde toetsweek zijn nog onder voorbehoud.

Schoolbenodigdheden

Schoolbenodigdheden schooljaar 2014-2015 voor:

Vakantie

Schooljaar 2014-2015

Herfstvakantie 20 t/m 24 oktober 2014
Kerstvakantie 22 december 2014 t/m 2 januari 2015
Carnavalsvakantie 16 t/m 20 februari 2015
Meivakantie 27 april t/m 8 mei 2015
Hemelvaart 14 en 15 mei 2015
Zomervakantie Vanaf 20 juli 2015
Foto's van het gala
Dyslexie- en dyscalculiebeleid

Het dyslexie- en dyscalculiebeleid is opnieuw beschreven in een nota.