Vacature Pedagogisch Hoofdconcierge

Met ingang van 1 augustus 2015 zoekt het Novalis College een pedagogisch hoofdconciërge

Het betreft een functie van 0,8- 1 fte. De werktijden worden in overleg vastgesteld.

Reacties kunnen worden gestuurd naar de rector, Mw. M. Vermeer (m.vermeer@novalis.nl) , uiterlijk 15 juli 2015. De gesprekken zijn op 20 en 21 juli.

Algemene beschrijving

In het gebouw verblijven dagelijks leerlingen, docenten en overige personeelsleden. De conciërgetaken behelzen het verlenen van ondersteunende taken ten behoeve van het functionele verblijf van gebruikers in en buiten het gebouw (of de gebouwen) alsmede het verlenen van (licht) ondersteunende diensten aan deze gebruikers van het gebouw (of de gebouwen).

De pedagogisch hoofdconciërge draagt mede zorg voor een veilig school klimaat in en rond de school, draagt zorg voor de uitvoering van ondersteunende werkzaamheden en verricht zelf technische en ondersteunende diensten. De pedagogisch conciërge is gastheer/gastvrouw van de school, heeft oog voor leerlingen en zorgt voor een goed pedagogisch klimaat en treedt op bij conflicterend gedrag van leerlingen.

Lees verder…

Beer uit klas 7 één van de hoofdpersonen van de nieuwe Kentalis Campagne

Beer uit klas 7 is één van de hoofdpersonen van de nieuwe Kentalis Campagne. Op www.ikenkentalis.nl staan zijn foto's en zijn interview.

St. Jansfeest

Afgelopen vrijdag 26 juni vierden ouders, leerlingen en personeel van de school het St Jansfeest.

Na een fijne sportdag met hockey, voetbal, kano en stadstocht kwamen we allemaal vanaf 17.00 uur samen bij de Ijzeren Man. Daar werd lekker gegeten en met elkaar gepraat, gesport, gezwommen gedanst en niet te vergeten: over het vuur gesprongen.

Een mooie dag waarop we zagen hoe ons vrijeschoolonderwijs zo mooi kan samenkomen: een mooi, traditioneel vrijeschoolfeest gecombineerd met prachtige examenresultaten.

Schoolbenodigdheden

Schoolbenodigdheden schooljaar 2015-2016 voor:

Vacatures wiskunde

Met ingang van 1 augustus 2015 zoekt het Novalis College een leraar wiskunde/rekenen voor de klassen 7 t/m 10. Het betreft 1,0 fte, die worden ingevuld met periodes wiskunde, vaklessen wiskunde en vaklessen rekenen. De benoeming is tijdelijk met zicht op een vast dienstverband.

Daarnaast zijn we op zoek naar een vervanging voor 0,5 fte van 1 augustus 2015 t/m 1 januari 2016. Het betreft een tijdelijke functie.

Reacties kunnen worden gestuurd naar m.vermeer@novalis.nl (rector) voor 25 juni a.s.

Nieuwsbericht

Het nieuwsbericht van 11 juni is beschikbaar.

Cultuurreis klas 10E

Van 13 mei t/m 20 mei hebben de leerlingen van klas 10E kunnen genieten van een weekje cultuurreis Griekenland. Na een dagje op het eiland Corfu werd de oversteek gemaakt naar het vasteland: naar Igoumenitsa. Vanaf deze plaats werd de westkust Epirus bezocht. Met busjes bezochten de leerlingen o.a. de enorme opgraving Nikopolis (inmiddels erfgoed Unesco en een van de grootste archeologische vindplaatsen ter wereld: de herinnering aan de overwinning van de romeinse keizer Augustus in de slag van Actium); Parga met zijn mooie boulevard en prachtig kasteel; een grieks klooster, Preveza met de typisch Griekse binnenstraatjes vol restaurantjes, een Griekse dodenstad, het mooie eiland Lefkas met zijn oude binnenstad en de prachtige - bijna Caribische - stranden.

Ook gingen de leerlingen naar de Kloof van Hades: een lange rivier met verschillende diepten. Na eerst een raftingtochtje te hebben gedaan met alle leerlingen, waagden een aantal zich ook nog te voet door de kloof. Een stevige partij wandelen door het water waarvan je nooit precies wist hoe diep het was.

De leerlingen verbleven in het kleine stadje Kanali, waar kennis kon worden gemaakt met de bevolking: Grieks eten natuurlijk in de restaurants aldaar, maar ook Griekse dansles met de bevolking en een les Engels-Grieks.

Het was een prachtige reis met veel indrukken. De foto's getuigen daarvan...

Filmster op het Novalis!

Op 10 juni gaat de nieuwe Nederlandse familiefilm ‘Apestreken’ in première. Mees Smits uit 7A speelt daar een hoofdrol. Zie ook de trailer.

Parijs 12A

Afgelopen weekend is klas 12A naar Parijs geweest!

Het was een supergezellig bezoek aan de Franse hoofdstad. Vele kilometers zijn er gelopen, veel hoogtepunten zijn er aangetikt van de Eiffeltoren tot de Mona Lisa en van de Grande Arche tot de Arc de Triomphe!

Vacature TOA (0,6 fte)

Het Novalis College te Eindhoven is op zoek naar een TOA met ingang van het nieuwe schooljaar (1 augustus 2015)

Het betreft een functie voor gemiddeld 24 uur per week (0,6 fte).

De TOA is ondersteunend aan de vakken biologie,  scheikunde, natuurkunde en techniek.

Gezien de aard van de werkzaamheden en de forse groei van de school zijn samenwerking, flexibiliteit, leerbaarheid en initiatiefvermogen belangrijke factoren.

Daarnaast is het van groot belang om een open oog en een warm hart te hebben voor de middelbare scholieren van nu. Van de TOA's wordt verwacht dat zij onderling intensief samenwerken en elkaar ondersteunen in het opvangen van de pieken van de werkactiviteiten.

U dient te beschikken over een relevante opleiding en ervaring.

Sollicitaties kunnen worden toegezonden aan de rector, Mw. M. Vermeer.

Uiterlijke datum: 1 juni 2015.

Donderdag 2 april laten de leerlingen van de klassen 7 en 8 hun “eigen stukje Kettingreactie” zien

De eerste week van de kunst/projectweken hebben de leerlingen kennis gemaakt met dans, techniek, muziek, kunst, film en drama. Leerlingen waren actief op o.a. Strijp S en in de Gen. Botastraat. Ze keken film in het Natlab en  dansten op het CKE. Ook bezochten ze enkele musea.

De huidige tweede week staat in het teken van een eigen productie. In diverse groepen gaan de leerlingen uiteen om samen met hun eigen groep een deel van de uiteindelijke kettingreactie te maken.

Deze website is bedoeld om jullie op de hoogte te houden van wat de leerlingen deze week allemaal beleven en maken. Wij, het productieteam, zullen jullie elke dag updates geven over de ontwikkelingen van de leerlingen.

Veel kijkplezier toegewenst!

Sera en Pim 8a, Julie en Sophie 7d, Lars 7c, Douwe 8d, Kasper 8c, Liam en Fabian 7a,  Tomas 7b. o.l.v. Mevr. P.Putman

Talentenjacht november 2014
Hartelijk gefeliciteerd Max!

Max Gulickx heeft op 31 januari 2015 brons gehaald op het wereldkampioeschap veldrijden in Tabor (Tsjechië).

 

Textielmuseum

Op woensdag 21 januari bezocht klas 8a het textiel museum in Tilburg in het kader van de periode geschiedenis/industriële revolutie.

Daar kreeg de groep een rondleiding van dhr. Wouters door de omgeving van het museum. Vervolgens gingen ze naar binnen.

Daar kregen ze wederom een rondleiding en werden er verschillende machines gedemonstreerd door het aanwezige personeel. Ook mochten ze in het textiellab; de onderzoeksruimte waar projecten voor kunstenaars, architecten en studenten gerealiseerd worden. Daar werkt Michel Ramakers (vader van oud Blauwe Bloem leerling Bart). Hij gaf tekst en uitleg bij de lopende projecten in het museum. Zo werd aan het einde van hun bezoek de link van het verleden naar het heden voor veel leerlingen tastbaar.

 

Aanmelden voor het Novalis orkest / band

Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen!
Ook voor de Novalis band!
Speel je een instrument (alle instrumenten zijn welkom!)of wil je zingen, vul het formulier in, leg het in mijn postvak of geef het aan een docent.
Dan neem ik contact met je op !
Vergeet je mail adres en je 06 nummer niet!
Hoe meer zielen hoe meer vreugd!!!
Groeten en tot snel!
Jaap van Wershoven

Jaarrooster & jaaragenda

Het jaarrooster en de jaaragenda voor het schooljaar 2014-2015 zijn beschikbaar. De data van de derde toetsweek zijn nog onder voorbehoud. Voor het schooljaar 2015-2016 is het jaarrooster beschikbaar.

Vakantie

Schooljaar 2014-2015

Herfstvakantie 20 t/m 24 oktober 2014
Kerstvakantie 22 december 2014 t/m 2 januari 2015
Carnavalsvakantie 16 t/m 20 februari 2015
Meivakantie 27 april t/m 8 mei 2015
Hemelvaart 14 en 15 mei 2015
Zomervakantie Vanaf 20 juli 2015
Foto's van het gala
Dyslexie- en dyscalculiebeleid

Het dyslexie- en dyscalculiebeleid is opnieuw beschreven in een nota.