Kritisch denken tijdens het Van Abbedebat

Geplaatst op:
Op 30 maart jl. hebben wij vanuit het Novalis College met acht leerlingen deelgenomen aan de  tweede editie van het Van Abbedebat, een wedstrijd in spreken, luisteren, maar vooral…denken. Omringd door de nodige vierkante meters inspiratie hebben zij zich in het Van Abbemuseum verdiept in hele verschillende maatschappelijke, politieke, culturele maar vooral filosofische vragen.
Lees verder

Vacature administratief financieel medewerker

Geplaatst op:
Binnen de afdeling administratie is een vacature voor Administratief financieel medewerker (v/m)
Lees verder

Een impressie van het Novalis College

Geplaatst op:
Een impressie van het Novalis College – een korte film gemaakt door onze leerling Felix uit klas 9A.
Lees verder

Presentatie atelierklassen

Geplaatst op:
Klas 12 beeldend, drama en muziek presenteerden op 26 januari hun eindproduct. Dit jaar was het in Artspace Flipside. Het thema was de massacultuur. Er kwam veel prachtig werk en muziektheater voorbij. De avond was druk bezocht. Kortom een geslaagde avond.
Lees verder

Filmpjes eindreis

Geplaatst op:
Rik Grooten uit 12 B heeft tijdens de eindreis met zijn klas iedere dag een filmpje gemaakt. Het zijn erg leuke, mooie filmpjes die we graag met jullie willen delen.
Lees verder

FAME Klas 11b

Geplaatst op:
Met klas 11b hebben we de musical FAME gedaan! Het woord musical zegt het al: veel zingen en veel dansen. Gelukkig hebben we heel veel talent in onze klas en daardoor werd het een mooie musical en geen zielig aftreksel van de film.
Lees verder

Recordopbrengst WOW actie Kakuma

Geplaatst op:
Misschien weet u nog dat we op 13 oktober jl. onze jaarlijkse WOW actie hielden. Ons doel van dit jaar was Kakuma, gelegen in het uiterste noordwesten van Kenia. Inmiddels wonen er ruim 200.000 vluchtelingen uit Somalië, Ethiopië, Burundi, DR Congo, Eritrea, Rwanda en Uganda. Hiermee is het een van de grootste permanente vluchtelingenkampen ter wereld.
Lees verder

Wintergala Novalis college

Geplaatst op:
Op vrijdag 16 december zijn weer veel mooie herinneringen ontstaan. Door klas 11a werd het wintergala georganiseerd voor de klassen 7, 8 en 9. Vanaf 20:00u werd er in de aula van de school flink gedanst. Ondertussen werd er gestemd op de leerlingen die de allermooiste galakleding aan hadden. Zij hebben een leuke prijs in ontvangst mogen nemen. Om 00:00u werd de avond afgesloten.
Lees verder

Wat is de wereld toch klein

Geplaatst op:
Globaliseringprocessen zorgen ervoor dat de verwevenheid in de wereld steeds groter wordt. Wereldwijd drijven mensen handel met elkaar. Communiceren met iemand die 2000 kilometer bij jou vandaan is, daar kijkt niemand meer van op. Mondiale vraagstukken en internationale milieuproblemen zijn bij iedereen bekend. Toch? Of toch niet? Om deze vraagstukken ook bij jongeren onder de aandacht te brengen, startte Stichting Switch het project “Watch your World”, ook wel bekend als de Scholierencompetit...
Lees verder

Novalis-orkest

Geplaatst op:
Een schoolorkest, bestaande uit enthousiaste musici en zangers/ zangeressen. Ook docenten zijn van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Het repertoire zal variëren van klassiek-pop tot filmmuziek.
Lees verder
Pagina 1 van 2 EersteVorige [1]2 Laatste

Archief